Menu Sluiten

Vacature Gz-psycholoog / orthopedagoog-generalist – Haren, Groningen

Het Jonge Kind-team (JKT) van Accare zoekt een GZ-psycholoog / orthopedagoog-generalist voor 28-36 uur met als standplaats Haren in Groningen. Het team richt zich op de zorg voor jonge kinderen van 0 tot 7 jaar oud met ontwikkelings- en/of gedragsproblematiek, zoals autismespectrumstoornis (ASS), hechtingsproblemen, trauma of eetproblemen. Vanuit de Infant Mental Health-visie (IMH) is er veel aandacht voor de ouder-kindrelatie en het systeem dat om het kind heen staat.

Functiebeschrijving

Je werkt samen met ongeveer 18 collega’s, zoals een kinder- en jeugdpsychiater, klinisch psycholoog, gz-psychologen, basispsychologen, orthopedagogen, systeemtherapeuten, gezinsbehandelaren, kinderarts en een vaktherapeut. Er zijn ook collega’s die naast het JKT ook in een ander team van Accare werken. Er is wekelijks teamoverleg om cliënten te kunnen bespreken en daarnaast zijn er nog meerdere overlegmomenten tussen de gz-psychologen, arts en de psychiater uit het team. Door het multidisciplinaire team wordt de problematiek bekeken vanuit verschillende invalshoeken. In het team hangt een positieve en open sfeer, waardoor je als nieuwe collega je er snel thuis voelt.

De werkzaamheden zijn als volgt:

  • Je voert intakegesprekken en anamnesegesprekken, doet diagnostiek en geeft behandelingen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en evaluatie van de diagnostiek en behandeling. Hiervoor heb je ook regelmatig overleg met de behandelcoördinatoren.
  • Je hebt contact met gemeenten en ketenpartners, bijvoorbeeld met het medisch kinderdagverblijf (MKD) bij Elker, het Kinderdagcentrum (KDC) bij Cosis of een WIJ-team. Tussen de ketenpartners is regelmatig contact en twee collega’s zijn bijvoorbeeld ook elke week een ochtend aanwezig bij een Medisch Kinderdagverblijf voor diagnostische onderzoeken.
  • Je houdt je bezig met de ontwikkeling van het behandelbeleid en speelt een rol in de vroegsignalering, door bijvoorbeeld contacten te hebben met het voorliggend veld en met hen mee te denken.
  • Je bent betrokken bij samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld landelijke kennislijnen of IMH-Nederland.

Functievereisten

  • Je bent zorgvuldig, kritisch en betrokken. Je sluit goed aan bij het jonge kind en het systeem wat om het kind staat.
  • Je hebt een AGB en BIG-registratie als GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist

Over het Jonge Kind Team

  • Het team werkt met bewezen effectieve behandelmethoden. Zeker bij jonge kinderen kijken we hoe we behandelingen goed kunnen inpassen, waarbij we bijvoorbeeld ook naar gezinnen toe te gaan. Of als er geen diagnose wordt vastgesteld, te kijken naar welke behandeling het beste kan aansluiten.
  • De jonge kinderen zijn nog heel erg in ontwikkeling. Je bent daardoor goed aan het onderzoeken wat er speelt. Kinderen worden met uiteenlopende problematiek aangemeld, waardoor de behandeling en aanpak steeds anders kan zijn.
  • Naast de samenwerking met verschillende ketenpartners, ben je ook veel in contact in met de ouders en/of verzorgers van de kinderen. Bijvoorbeeld door oudergesprekken of behandeling met ouder en kind.
  • Je werkt nooit alleen, er is altijd nog een collega betrokken bij het kind en zijn of haar systeem en je kunt daarnaast terugvallen op andere collega’s uit het team.
  • Je bent laagdrempelig aanwezig in een veld met hulpverleners die allemaal het beste willen voor het jonge kind en zijn of haar systeem.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Lisanne Huiskens – van den Berkt, GZ-psycholoog, via l.huiskens@accare.nl.

De uitgebreide vacaturetekst is hier te lezen.

Ben je geïnteresseerd? Klik dan hier om te solliciteren.